Factuur2King

PDF facturen inlezen

Met de Factuur2King software stuurt u met een paar drukken op de knop PDF facturen direct naar uw King programma. Factuur2King herkent ingescande facturen en koppelt deze direct aan de juiste crediteur in uw King programma. U hoeft de gescande facturen dan alleen nog maar goed te keuren, waarna deze automatisch verwerkt worden in King. U hoeft de facturen zo niet meer handmatig in te voeren. Dit voorkomt fouten.

Facturen automatisch ingelezen

Facturen die u scant of via e-mail ontvangen hebt slaat u op een centrale locatie op. Hierna worden deze facturen automatisch elektronisch ingelezen door Factuur2King. Nadat de facturen in Factuur2King zijn goedgekeurd, worden deze met een enkele druk op de knop aan King aangeboden. De factuur wordt dan door King als voorlopige boekingen ingelezen. Desgewenst kunnen deze boekingen hierna in King nog worden gecontroleerd en waar nodig aangepast worden.

Onbeperkt aantal scans verwerken

De mogelijkheden met Factuur2King zijn eindeloos. Het is toegestaan een onbeperkt aantal scans te verwerken. Ook kunnen facturen die uit meerdere pagina’s bestaan in het programma verwerkt worden. De facturen kunnen daarnaast met een onbeperkt aantal King administraties worden gekoppeld. Een factuur kan op factuurniveau worden ingeboekt (factuurnummer, omschrijving, factuurbedrag en Btw-bedrag). Dit gebruikt u bijvoorbeeld bij kostenfacturen.

Automatische incasso

Incasso opdrachten automatisch verwerken

Met de automatische incasso software van King maakt u op basis van de openstaande posten van de debiteuren incasso-opdrachten aan. Deze opdrachten kunt u gemakkelijk aanpassen en vervolgens versturen naar de bank. De incasso-opdrachten kunnen met King software automatisch worden verwerkt in uw financiële administratie.

SEPA wordt volledig ondersteund. Uiteraard heeft u, als u automatische incasso wilt gebruiken, toestemming nodig van de debiteur. Tevens moet er een aparte overeenkomst gesloten worden met de bank. Als u dit geregeld heeft, heeft u met King software geen omkijken meer naar het automatische incasso proces. De betalingen van uw debiteuren komen voortaan automatisch en op tijd binnen.

Storneringen

Automatisch en op tijd incasseren klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn en soms is dat ook zo. Als een debiteur te weinig saldo op zijn bankrekening heeft wordt de incasso niet uitgevoerd of wordt deze na een paar dagen teruggeboekt (gestorneerd). Daarnaast heeft een debiteur het recht om een automatische incasso ongedaan te maken. Ook hier houdt King rekening mee. Het is mogelijk om elke stornering te registreren in het programma. King weet dan dat de incasso van deze post mislukt is. U kunt er dan voor kiezen om nog een keer een incasso in te plannen. De incassodatum is per openstaande post instelbaar. In overleg met de debiteur kunt u bijvoorbeeld een andere datum afspreken.

Flexibel

Per debiteur kan er worden ingesteld of u voor deze debiteur gebruik wilt maken van automatische incasso. Heeft een debiteur geen incasso-betalingsconditie? Dan kunt u bij de orderinvoer gemakkelijk aangeven dat deze factuur wel via automatische incasso wordt geïnd. Speciale (internet)acties waarbij bonnetjes met eenmalige incassomachtiging worden gebruikt, worden met King gemakkelijk verwerkt.

Procedure in King

Met 'programma aanmaken incassovoorstel' maakt u op basis van de openstaande debiteurenposten een incassovoorstel aan. Het is mogelijk om dit voorstel met 'programma muteren incassovoorstel' zelf te wijzigen. U kunt zelf eventueel posten toevoegen, wijzigen of verwijderen. Vervolgens kunt u met 'aanmaken incasso opdrachten' op basis van dit incassovoorstel de incasso's aanmaken en de opdrachtbrieven printen.